Hyppää suoraan sisältöön
Tärisyttävä uutuus  -  Enarco i-Spyder suurtaajuustärysauva!

Tärisyttävä uutuus - Enarco i-Spyder suurtaajuustärysauva!

 

Miksi valitsisit uuden ja entistä ehomman i-Spyder suurtaajuustärysauvan?

Tehokas ja suorituskykyinen
i-Spyder suurtaajuustärysauva on kevyt, kestävä ja suorituskykyinen myös vaativimmissa työolosuhteissa. Tässä tärysauvassa on sisäänrakennettu elektroninen taajuusmuuttaja, joka muuttaa tulovirran 50/60Hz taajuuden tärypään moottorin käyttämäksi 200Hz taajuudeksi. i-Spyderin teho on erittäin suuri, jotta suorituskyky olisi optimaalinen kaiken kokoisissa tärykärjissä. (38mm – 65mm).

Uusi muotoilu – helppo huoltaa
Uuden virtaviivaisen designinsa ansiosta betoni ei enää tartu niin helposti hallintalaitteen pintaan ja vibra säilyy toimintakuntoisena pidempään ja sen puhdistaminen sekä helpompaa että nopeampaa.

i-Spyder suurtaajuustärysauva on suunniteltu siten, että se ei vaadi erityistä huoltoa toisin kuin mekaaniset tärysauvat. Tärysauvassa on myös sisäänrakennettuna lukuisia suojausmekanismeja kestävyyden takeeksi mukaan lukien IP67 suojaus. Toimitamme tärysauvat painonappikytkimellä, sillä tässä mallissa on lisäksi myös kätevä kolmivärinen LED- vikaindikaatiovalo, joka kertoo huoltotarpeesta käyttäjälle.

Lue lisää i-Spyder suurtaajuustärysauvan eduista esitteestämme. 

Joka tilanteeseen sopiva
i-Spyder suurtaajussvibra toimitetaan standardina 15 m pitkällä H07 3x1,5mm2 shucko pistokkeisella (230 V)  syöttöjohdolla ja 5m täryletkulla. Isommat tilausmäärät saamme tilauksesta myös toivomillanne syöttöjohto ja täryletkumitoilla. Tärykärkiä löytyy 38mm:stä 65mm:iin.

i-Spyder tärysauva on saatavana myös tärinänvaimentimella varustettuna pistoolikahvaisena versiona.  

 

Vinkkejä täryttämiseen:

Rakenteisiin aiheutetaan paljon vikoja suorittamalla tärytys ilman suunnittelua ja kiireessä. Betoni on valmisteltava huolellisesti, jotta saavutettaisiin paras mahdollinen betonin tiiveys ja lujuus.

  1. Valitse tärysauva, joka sopii tärytettävän rakenteen mittoihin, harjateräsvahvistuksien etäisyyksiin ja painumakartioon. 
  2. Tarkasta ennen käynnistystä, että tärysauva on hyväkuntoinen ja että se toimii oikein. Käytä turva- ja suojavarusteita.
  3. Vala betonia rakenteeseen välttäen suuria korkeuseroja. Yritä valaa betonia tasaisesti. Kerroksen paksuuden tulisi aina olla korkeintaan 50 cm: suositeltava valukerrospaksuus on  30 - 50 cm.
  4. Ohjaa tärysauvaa pystysuoraan betonimassaan liikuttamatta sitä vaakasuunnassa. Betonitärysauvaa tulisi ohjata massaan säännöllisin välein. Välin tulisi olla 8 - 10 kertaa tärysauvan halkaisija. Tarkastele tärytettävää betonia määritelläksesi tärysauvan toimintakentän. Nämä kentät tulisi limittää, jotta vältettäisiin alueet, joita ei ole tärytetty. Jotta saavuttaisit betonin optimaalisen tiiveyden, upota sauva 10 cm edelliseen valukerrokseen varmistaaksesi hyvän tarttumisen. Aika eri valukerrosten vibrauksen välissä ei saa olla liian pitkä, jotta vältettäisiin kylmät liitokset. Älä työnnä tärysauvaa voimalla massaan, se voi juuttua harjateräsvahvistuksiin.  Älä käytä tärysauvaa betonin työntämiseen vaakasuunnassa. 
  5. Tärytysaika kussakin pisteessä riippuu betonin tyypistä, tärysauvan koosta ja muista tekijöistä. Tämä aika voi olla 5 - 15 sekuntia uppoamisesta kussakin pisteessä. Aika on lyhyempi nestemäiselle massalle; liiallinen tärytys voi johtaa erkautumiseen. Betonin katsotaan olevan hyvin tärytetty, kun pinta tärysauvan ympärillä on kiiltävä ja tiivis eikä ilmakuplia enää esiinny; myös tärysauvan ääni muuttuu. 
  6. Älä paina tärysauvaa voimalla harjateräsvahvistuksia vasten. Pidä vähintään 7 cm etäisyys muotin seinistä.
  7. Nosta tärysauva betonista aina pystysuoraan ylöspäin suuntautuvilla liikkeillä siten, että betoni täyttää tyhjän tilan  uudelleen. Älä kytke tärysauvaa pois päältä ennen kuin lopetat tärytyksen täysin. Nostonopeus on noin 8 cm sekunnissa. Kun tärytin on lähes ulkona, vedä se ulos nopeasti, jotta vältät pinnan ravistuksen.

 Tutustu Enarco i-Spyder tärysauvoihin sivuillamme.

Edellinen artikkeli Bau-Met Betoniteollisuus ry:n kannatusjäseneksi