Hyppää suoraan sisältöön
tEKCNOPLAST ROSKAKUILUN OSIA BETONITAUSTALLA BAU-MET OY

3 vinkkiä roskakuilun käyttöön

Italialainen rotaatiovalun asiantuntija Tekcnoplast valmistaa Unescon kulttuuriperintökohteenakin tunnetussa Materan kaupungissa monelaisia muovituotteita rakentamiseen, tienhoitoon, meri- ja asuntovaunuteollisuuteen sekä kotiin ja puutarhaan.  Suomessa heidät tunnetaan parhaiten kestävistä ja monipuolisista roskakuiluistaan.

Roskakuilut valmistetaan parhaan laatuisesta polyeteleenistä ja ne ovat uurretun muotonsa ansiosta mekaanisesti joustavia ja kestäviä sekä hiljaisia. Valikoimaan kuuluu myös monenlaisia ylä- ja välisyöttökartioita sekä erikoistuotteita kulumisen ehkäisyyn ja purkupölyn hallintaan.

Tutustu roskakuiluosiin tästä.

Roskakuilut ovat verraton apu saneerauskohteissa ja sopivat monenlaisiin kohteisiin monipuolisen osavalikoimansa ansiosta. Muista kuitenkin nämä kolme tärkeää asiaa roskakuilun asentamisessa ja käytössä, joitta käyttäminen olisi turvallista ja roskakuilun käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä:

1. Kaiken A ja O on osaava ja tehtävään koulutettu henkilökunta. 
Varmista, että roskakuilujen kanssa työskentelevät henkilöt asentajista käyttäjiin ovat perehtyneet huolellisesti roskakuilun käyttöohjeisiin ja työmaan turvallisuusohjeisiin. Vain henkilöt, joille on annettu sopiva turvallisuuskoulutus saavat käyttää roskakuilua. Muistakaa tarkistaa putken osien kunto purkutyön aikana. Tarkistakaa, että sisäseiniin ei ole jäänyt purkujätettä kiinni, koska se lisää kuilun painoa ja saattaa aiheuttaa tukoksia. Korvatkaa rikkoutuneet ja kuluneet osat uusiin. Kiinnittäkää turvallisuuteen myös erityistä huomiota kun putkea puretaan pois käytöstä.


2. Varmista, että roskakuilu on kiinnitetty tukevasti ja huolellisesti. 

Tecknoplastin Universal kiinnike sopii ikkuna ja telinekiinnitykseen. Varmista aina, että rakenne, johon roskakuilu kiinnitetään, on riittävän vahva  kannattelemaan kuilun painoa. Mahdolliset  välisyöttöosat asennetaan myös Universal kiinnikkeen avulla, jolloin purkuputken mahdollista heilumista voidaan minimoida.
Tekcnoplast Universal kiinnike telineesseen kiinnitettynä Bau-Met OyTekcnoplast Universal kiinnike ikkunaan kiinnitettynä Bau-Met Oy


3. Käytä lisävarusteita pölynhallintaan ja suojaamaan putkia kulumiselta  Roskakuilun kulumisen vaikuttaa oleellisesti purkujätteen laatu, koko ja paino sekä putken pituus. Putki tulisi pyrkiä asentamaan niin, että se on roskalavalle saakka mahdollisimman suora. Karkea ja hiova purkujäte kuluttaa putken sisäpintaa varsinkin kaarteissa. Jos kaarteita ei kuitenkaan pystytä välttämään, Tekcnoplastin valikoimasta löytyy metallinen putken reunaan ripustettava suojalevy, joka suojaa putken sisäpuolta kulumiselta. Yli 7m putkiin suositellaan myös asennettavaksi jarrulaite hidastamaan putoavan purkujätteen nopeutta.     

Työmaasta ja purkujätteen laadusta riippuen, myös pölyn hallintaan on syytä kiinnittää huomiota. Roskalavan päälle asennettava pölysuojapressu estää pölyn leviämisen tehokkaasti. Myös varsinkin alimpien putkiliitosten päälle asennettavat pölysuojamansetit estävät pölyn karkaamisen putkien väleistä.

Tekcnoplast roskakuilun lisäosia Bau-Met Oy

    Edellinen artikkeli Neliraudoitus luottaa Schnell raudoitusautomaatio koneisiin
    Seuraava artikkeli Uutta Altrexilta: Shuttle-apunostin