Hyppää suoraan sisältöön
BAU-MET Oy on toimittanut Ansion Sementtivalimolle Paimioon Maema Bellacrete tuotantolinjan.

BAU-MET Oy on toimittanut Ansion Sementtivalimolle Paimioon Maema Bellacrete tuotantolinjan.

2004 perustettu Maema on johtava luonnonkiven ja betonielementtien pinnankäsittelylaitteiden valmistaja. Maema on kehittänyt aivan uudenlaista teknologiaa elementtien kiillotus ja hionta sekä vesipesu ja jyrsin menetelmiin.

BAU-MET Oy on toimittanut Suomessa ensimmäisen Bellacrete tuotantolinjan Ansion Sementtivalimolle Paimioon. Linja on jo käytössä ja palaute on erittäin positiivinen; elementin hionta ja kiillotus jälki on todella hieno.

Ansion Sementtivalimo Oy Paimiossa on vuonna 1949 perustettu perheomistuksessa toimiva sementtivalimo, joka valmistaa laadukkaita betonielementtejä, sekä toimittaa valmisbetonia Varsinais-Suomen alueelle.

Haastattelimme Ansion Sementtivalimon Arto Isotaloa, joka toimii tuotantolinjan asennuspäällikkönä ja koneen pääkäyttäjänä. Konetta käytetään hiomakoneena ja elementtien pesemiseen.

 

Miten käyttöönottoprojekti sujui?

Isotalon mielestä käyttöönottoprojekti kokonaisuudessaan sujui erittäin hyvin. Isotalo kehuu Maeman ja BAU-MET Oy:n ammattilaisia asiansa tunteviksi. Käyttöönottoprojekti oli kohtuullisen nopea ja käytön aloittaminen sujui helposti. 

Koneen käyttäminen verrattuna vanhaan?

Isotalo kertoo, että uudessa koneessa säätöjä ja asetuksia on paljon enemmän, mutta kone on paljon nopeampi ja monikäyttösempi kuin vanha.

Isotalon mukaan betonielementtien koko kasvaa vuosi vuodelta ja ne eivät enää kunnolla mahtuneen vanhaan koneeseen. Uuteen koneeseen ne mahtuvat hienosti.

Mitkä ovat suurimmät hyödyt verrattuna vanhaan järjestelmään?

  • Elementtien hionta on paljon nopeampaa.
  • Uusi kone on paljon monikäyttöisempi vanhaan verrattuna.
  • Ei riko elementtejä niinkuin vanha kone. Uudessa koneessa on iso hyvä kääntöpöytä. Vanhassa koneessa huonon kääntöpöydän vuoksi elementteja meni paljon rikki.
  • Kustannukset pienenevät ja rikkinäisten elementtien määrä pienenee. Työ on tehokkaampaa ja laadukkaampaa.
  • Vedenkulutus on huomattavasti pienempää
  • Uuteen koneeseen saa kerralla useamman elementin hiottavammaksi
  • Vanha kone pölytti todella paljon. Uusi kone ei pölytä käytännössä ollenkaan.

Oletko tyytyväinen BAU-METilta saamaasi palveluun?

Ansion Sementtivalimon Isotalo kertoo olevansa kaikinpuolin tyytyväinen saamaansa palveluun ja mielellään suosittelee BAU-METin asiantuntijoita vastaavissa projekteissa.

 

maema bellacrete

maema bellacrete

Maema Precast from Maema srl on Vimeo.

 

Edellinen artikkeli BAU-MET ja päämiehet näyttävästi esilllä Bauma 2019 messuilla